Ameriška banka odpisala dolgove kanadskim strankam

Avtorica: Katarina Bulatović

 

TRDITEV

Dolžnikom banke JP Morgan Chase ni treba vrniti denarja.


OCENA


IZVIRNA OBJAVA

Siol.net


 
Banka JP Morgan Chase je na kanadskem trgu ukinila poslovanje s karticami. Fotografija je simbolična. Foto: Unsplash

Banka JP Morgan Chase je na kanadskem trgu ukinila poslovanje s karticami. Fotografija je simbolična. Foto: Unsplash

Ameriška banka JP Morgan Chase je vsem kanadskim imetnikom kreditnih kartic banke Chase odpisala dolgove, so zapisali na portalu Siol.net. Na pobudo bralke smo trditev preverili.

»Drži, kanadskim komitentom smo odpisali dolgove,« je za Razkrinkavanje.si potrdila Maria Martinez, predstavnica za odnose z javnostmi pri banki JP Morgan Chase.

Kot je pojasnila, so se za to odločili, da bi po dveh letih, odkar so v Kanadi prenehali izdajati kartice Chase, dokončno opustili poslovanje s kreditnimi karticami na tamkajšnjem trgu. »Menimo, da je bil odpis dolgov dobra odločitev za vse vpletene, še zlasti za naše stranke,« je povedala Martinezova.

Pri banki informacij o tem, koliko strankam so odpisali dolg in v kolikšnem skupnem znesku, niso razkrili.

V članku, objavljenem na portalu Siol.net, so se sklicevali na navedbe Marie Martinez za New York Times; na Razkrinkavanju.si smo ob preverjanju trditve pridobili njen odziv.

Trditev, da kanadskim dolžnikom banke JP Morgan Chase ni treba vrniti denarja, drži.


Drzi.png

Drži
Objava, ki drži. To oceno uporabljamo tudi pri preverjanju izjav in krajših trditev, ki se pojavljajo na družbenih omrežjih in v javnem prostoru, ter za pregled uresničevanja obljub politikov in drugih javnih osebnosti.

Vsi tipi razkrinkanih informacij