Oštro bo volitve spremljal skupaj z lokalnimi mediji

Oštro

Novinarji projekta Razkrinkavanje.si bodo verodostojnost izjav kandidatov za župane preverjali v sodelovanju z lokalnimi mediji.

Foto: Nebojša Tejić/STA

Uredništvo Razkrinkavanja.si se je med volilno kampanjo za lokalne volitve povezalo z uredništvi Večera, Gorenjskega glasa in Vestnika. Skupaj bodo preverjali verodostojnost izjav kandidatov za župane na prihajajočih lokalnih volitvah. Vsak medij bo analize po lastni uredniški presoji objavil na svojih spletnih straneh. 

»Zaradi velikega števila občin in kandidatov za župane se nam je zdelo smiselno, da združimo moči z lokalnimi novinarji, ki posamezne kandidate oziroma občine že dlje časa spremljajo. Povezovanje medijev je tudi eno od bistev sodobnega novinarstva,« meni urednica Razkrinkavanja.si Katarina Bulatović. 

Tako kot med kampanjo za državnozborske in predsedniške volitve bodo novinarji Razkrinkavanja.si »v živo« preverjali tudi izjave županskih kandidatov v predvolilnih televizijskih soočenjih. 

Uredništvo bralce tudi tokrat poziva, da na e-naslov razkrinkavanje@ostro.si posredujejo predloge izjav, ki se jim zdijo neverodostojne. Poleg tega se lahko na uredništvo obrnejo prek obrazca ali pošljejo sporočilo prek twitterja, facebooka ali instagrama.