Oštro prireja nov javni uredniški sestanek, pridite!

Uredništvo Oštra

Beseda bo tekla o verodostojnosti kampanj v supervolilnem letu, omejevanju preglednosti lastništva podjetij in o trenutni situaciji v slovenskih medijih.

Pred dvema mesecema so novinarji Oštra predstavili delo v času predvolilnih kampanj. Foto: Matej Povše

Na že četrtem javnem uredniškem sestanku se bomo ozrli po letošnjem letu in premišljevali, kako verodostojne so bile izjave kandidatov na lokalnih, predsedniških in pred tem še državnozborskih volitvah. Govorili bomo tudi o odločitvi sodišča EU, ki je konec novembra ustavilo prizadevanja za bolj pregledno lastništvo podjetij. Zaključili bomo s pogovorom o slovenskih medijih, o tem, kam smo v teh kriznih časih pripluli in kam bi se bilo še dobro usmeriti.

O vsem tem bomo kot vselej razpravljali s svojimi bralci, podporniki in mimoidočimi, ki se bodo pridružili pogovoru. Odprti bomo za konstruktivne predloge, tehtne napotke in argumentirano kritiko, kar so vse koristne smernice za boljše, bolj učinkovito delo novinarjev in nadaljnji razvoj Oštra.

Na javnih uredniških sestankih so dobrodošli vsi, ki spoštujejo kulturo dialoga. Navsezadnje so namenjeni kultivirani in iskreni izmenjavi mnenj med novinarji in javnostjo. V slovenskem medijskem prostoru so še vedno novost. Mediji svojega delovanja navadno ne predstavljajo javnosti, sploh pa ne z namenom, da bi s predstavniki javnosti odprli konstruktivno razpravo, na podlagi katere bi v delovni proces vnašali spremembe.

 

Vabimo vas, da se nam pridružite v ponedeljek, 12. decembra, ob 17.30 na zimskem vrtu bara Pritličja, tik ob ljubljanski mestni hiši.

 

Čeprav se dobimo zunaj, bomo poskrbeli, da nas ne bo zeblo. Kot se za praznični december spodobi, bo na voljo tudi kuhano vino. Na koncu javnega uredniškega sestanka bomo izžrebali 10 dobitnikov kuhanca – časti Oštro!

 

DOPOLNITEV, 7. 12. Dogodek je bil predviden v petek, 9. decembra, vendar smo ga zaradi napovedanega dežja prestavili na ponedeljek, 12. decembra.