Melania je vaba za klike

Avtorica: Katarina Bulatović

 

TRDITEV

Melania Trump je morda prelistala Onoplus.


OCENA


IZVIRNA OBJAVA

Onaplus


 
Melania Trump. Foto: dpa/STA

Melania Trump. Foto: dpa/STA

Predsednik ZDA Donald Trump in Melania Trump sta prejšnji teden uradno obiskala Japonsko. Ko sta pristala na tokijskem letališču, je bila ameriška prva dama oblečena v svileno srajčno obleko s potiskom. »Je Melania prelistala Onoplus?« so se vprašali na spletnem portalu revije.

V uredništvu so obleko, ki jo je nosila, prikazali med izbranimi novostmi v modni rubriki Vroči kosi 5. februarja letos. »Zato smo to tudi objavili kot ‘verodostojno’ zanimivost,« je za razkrinkavanje.si odgovorila avtorica članka. Kot navajajo, gre za svileno srajčno obleko, ki se imenuje Postcard (razglednica), nosi podpis modnega kreatorja Calvina Kleina in stane 2.902 evra.

V uredništvu revije so vest sicer opazili na portalu Daily Maila, kjer navajajo ceno 3.900 dolarjev (3.500 evrov), vendar je tudi razkrinkavanje.si obleko našlo v spletni prodaji po ceni, kot jo omenja Onaplus, a je razprodana.

Postcard print silk shirtdress   CALVIN KLEIN 205W39NYC   MATCHESFASHION.COM.png

Avtorica je še pojasnila, da v naslovu ne navajajo, ampak se le sprašujejo, ali je Melania Trump prelistala Onoplus. V Beli hiši na naše vprašanje, ali prva dama bere Onoplus, niso odgovorili.

Po naši oceni je namen prispevka pritegniti pozornost bralcev s senzacionalnim naslovom, ki obljublja vsebino, ki je v članku dejansko ni. Zato menimo, da je prispevek klik vaba.


Razkrinkavanje_KlikVaba.png

Klik vaba
Objava, katere naslov nima prave podlage v besedilu, na katero se nanaša. Njen namen je pritegniti pozornost bralcev s senzacionalnim naslovom, ki obljublja vsebino, ki je v članku dejansko ni. Klik vabe so namenjene pridobivanju klikov, ki za izdajatelja pomenijo vir oglaševalskih prihodkov.

Vsi tipi razkrinkanih informacij