Turistična ladjica na Ljubljanici ni nasedla

Avtorica: Maja Čakarić

 

TRDITEV

Pri Tromostovju je nasedla turistična ladjica.


OCENA


IZVIRNA OBJAVA

www.24ur.com


 
Turistične ladjice na Ljubljanici. Foto STA

Turistične ladjice na Ljubljanici. Foto STA

Na eno izmed spomladanskih nedelj, natančno 13. aprila, so na turistični ladjici med plovbo po Ljubljanici zaznali težave s krmilnim mehanizmom. Kot je poročal portal 24.com se je pod enega od mostov na Tromostovju zataknila turistična ladjica, ki sicer vozi po Ljubljanici.

»Pokvaril se je hidravlični sistem,« so nam potrdili v podjetju Rečni transport, ki so lastniki plovila. Potnike so varno izkrcali na kopno, okvaro pa popravili. Stala jih je 30 evrov.

Okvara hidravlike in dejstvo, da se je ladjica »zataknila«, ne pomeni, da je ladja nasedla, kakor je bilo tistega dne napačno zabeleženo v naslovu prispevka. So pa bile okoliščine nezgode v prispevku pravilno pojasnjene.

Če bi ladja nasedla, bi pomenilo, da ji je plutje preprečila ovira in ji onemogočila nadaljne premikanje po reki. Nazadnje je tako leta 2017 ladjico na Ljubljanici zaustavila znana Plečnikova zapornica na Vrazovem trgu. Takrat je nasedla, tokrat ni.


Razkrinkavanje_KlikVaba.png

Klik vaba
Objava, katere naslov nima prave podlage v besedilu, na katero se nanaša. Njen namen je pritegniti pozornost bralcev s senzacionalnim naslovom, ki obljublja vsebino, ki je v članku dejansko ni. Klik vabe so namenjene pridobivanju klikov, ki za izdajatelja pomenijo vir oglaševalskih prihodkov.

Vsi tipi razkrinkanih informacij